Historie

600_historie.jpgSinds de oprichting in 1927 is Aers Olie een succesvol bedrijf. Oprichter Jacobus Aers startte met "De Automaat" in Oostburg. Hard werken beschouwde hij als een vanzelfsprekendheid. Zo ging hij iedere dag met een steekkarretje met bussen lampenpetroleum rond in Oostburg en omgeving. Door zijn eerlijke en persoonlijke manier van zakendoen, kon hij zijn bedrijf langzaam opbouwen.

Toen aan het einde van de jaren veertig de machinale ontwikkelingen in de landbouw een vlucht namen, ging Aers daarin mee. In 1947 schafte hij zijn eerste tankwagen aan. Zoon Johan werd in 1953 medefirmant. Johan had oog voor de sterke toename van het wegverkeer. Hij speelde hier adequaat op in met oprichting van tankstations in Oostburg, IJzendijke, Kloosterzande en Cadzand. Aan zijn sterke ondernemersgeest heeft het bedrijf Aers Olie veel te danken.

De derde generatie deed in 1981 haar intrede. Jackij Aers is directeur en daarbij verantwoordelijk voor de dunne producten en de commerciële activiteiten. Mededirecteur Prudent de Milliano is het aanspreekpunt voor milieuzaken en smeermiddelen.

250_aers-olie-historie.jpgDe verhuizing, in 1989, vanuit Oostburg naar Aardenburg was een logisch gevolg van de enorme groei die het bedrijf meemaakte. De nieuwe locatie biedt bijvoorbeeld ruime parkeergelegenheid voor alle tankwagens. Ook kan het bedrijf van hieruit beter aan alle milieu-eisen voldoen. Met de groei van de onderneming groeide ook het werkgebied. Het werkgebied beslaat nu heel Zeeland, West-Brabant en een deel van België. Teneinde België goed te kunnen bedienen, hebben wij een bedrijf overgenomen in Brugge en een groothandel geopend in Sint Margriete. De gestage groei van de onderneming heeft geen invloed op het niveau van onze dienstverlening. Die loopt al bijna een eeuw lang gesmeerd en laat zich het best omschrijven met de woorden eerlijk, goed en betrouwbaar.